Loading...

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Nederlandse kledingproductie

5 jan. 2015 06:40:00

 

Nederlandse kledingproductie

Hallo allemaal,

Zoals jullie allemaal wel weten verkopen we bij Ninie kinderkleding alleen hippe, kleurrijke, eerlijk geproduceerde kinderkleding voor meiden. Een paar maanden geleden was NOS Radio 1 op bezoek bij onze kledingproducent in Hoogkarspel. De naaister was net bezig om onze turquoise bolero's te produceren.

De kleding van Ninie wordt gedeeltelijk in Nederland (ongeveer 90%) en gedeeltelijk in India geproduceerd. In India worden de biologisch katoenen effen shirts en leggings geproduceerd. Ze worden aangestuurd door een grote Nederlandse producent die ook kledingproductie van Dutch Heroes, Zie Zoo en The Dutch Design Bakery produceert. Dit betekent dat de producent ons contracten heeft laten zien dat de mensen die daar werken eerlijke lonen ontvangen, werktijden die realistisch zijn, er is geen kinderarbeid en de stoffen worden geverfd in speciale baden waardoor deze ook milieu vriendelijk zijn. Mijn contactpersoon gaat naar India om te controleren of alles volgens de regels gaat en er is een manager die toeziet op eerlijke productie.

In Nederland produceren wij onze kledinglijn bij onze producent die gevestigd is in de kop van Noord-Holland. Zij hebben zeer ervaren naaisters in dienst, die liefde hebben voor het vak en voor de kleding die ze maken. Onze stoffen worden ingekocht in Nederland, daarna worden de stoffen bijna allemaal tegelijkertijd gesneden (zie foto's) en dan worden ze verdeeld naar de naaisters. Daarna komt het weer terug bij onze producent die de kaartjes eraan maakt en het dan vervolgens bij ons komt brengen of wij halen het op.

Kortom, eerlijke kledingproductie in Nederland van de Ninie kinderkledinglijn. Wij zijn trots dat wij als een van de weinige bedrijven in Nederland onze kledinglijn produceren in Nederland. 

Wil je het interview horen? Dat kan natuurlijk. Luister hier het interview.

Groetjes, Judith 

Nederlandse kledingproductie\

Nederlandse kledingproductie

Nederlandse kledingproductie

Meld je aan voor Ninie's nieuwsbrief
Ontvang € 5,- korting
Wij vinden het geweldig dat je bij Ninie kinderkleding bent gekomen. Wanneer je je nu inschrijft voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ninie kinderkleding, krijg je eenmalig € 5,- korting op je eerste bestelling.
Kortingscode:
Ninie kinderkleding gebruikt cookies om het winkelen gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer informatie.
x