Loading...

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Nederlandse kledingproductie meisjeskleding Ninie kinderkleding

7 jan. 2019 08:09:00

Nederlandse kledingproductieNederlandse kledingproductie Ninie kinderkleding

Ik ben de afgelopen tijd druk bezig geweest met mijn Nederlandse producente José voor de  wintercollectie.

De complete zomer- en wintercollecties van de Ninie kledinglijn worden geproduceerd in Nederland en daar ben ik supertrots op.

Niet veel mensen staan stil bij het feit dat de kledingproductie in het buitenland en dan met name Bangladesh en andere landen heel goedkoop is... maar dat er ook nadelen aan verbonden zijn. Denk allereerst eens aan de lonen van de mensen die daar werken. De werktijden zijn daar vaak langer dan 12 uur per dag. Vakantie? Dat hebben de mensen daar niet. En goede werkomstandigheden.... het zijn hele grote fabrieken waar de medewerkers met duizenden tegelijkertijd zitten te werken zonder dat ze daglicht zien.

Wij willen dit absoluut niet! En daarom betalen wij graag meer voor de inkoop van onze kleding. Onze productie is verdeeld over 3 bedrijven, een naaister die werkt voor kleine oplages. Zij werkt vanuit huis en woont in Hoofddorp. De grote producties worden voor 90% verzorgd door onze producente José die ook gevestigd is bij ons in het pand in Heiloo en een kleinder atelier van Wendy in Wormerveer.

Wat komt er nu eigenlijk bij kijken bij het produceren van een eigen kledingmerk? Het is best een complex proces wat maanden duurt voordat een collectie geproduceerd is. Het begint uiteraard met het maken van de ontwerpen, daarna worden de ontwerpen op papier uitgetekend en worden ze naar de patroon maakster gestuurd. Vanuit de patroon maakster komen de patronen (denk aan rollen van tientallen meters) naar Heiloo en daar worden mallen van gemaakt. De mallen zijn nodig om de stoffen in te kunnen leggen bij het snijden van de stoffen. 

We zijn daarna druk bezig geweest met het uitzoeken en combineren van de stoffen. Het bespreken van de ontwerpen en het bekijken van de maattabellen of deze nog helemaal goed zijn. De maten verschillen per maat, zo is er een 'omreken' tabel, we hebben 1 standaard maat, dat is 122-128 en aan de hand hiervan maken we een maattabel voor alle andere maten. In de maattabel staan echt alle maten, de maten van bijv. het voorpand, maar ook van de mouwlengte, maar ook de maten van de biesjes. 

Daarna worden alle stoffen op een hele grote tafel gelegd en daarbovenop de mallen of de geplotte patronen, dit ligt aan de stoffen. Sommige stoffen kunnen aan 2 kanten gedragen worden, maar andere stoffen juist maar 1 kant op. Daarna wordt met een machine de stof gesneden. Het kan ook zijn dat stoffen handmatig worden gesneden, zoals hieronder is afgebeeld, dit komt omdat er dan panelen zijn gebruikt, dat zijn stoffen met een grote print erop. Per maat kijken we dan wat het mooiste voorpand en het mooiste achterpand is voor deze stoffen.

Nadat alle stoffen gesneden zijn worden de voor- en achterpanden bij elkaar gelegd, de mouwen en de biesjes. Deze zijn voorzien van geheime codes want tja... het voor- en achterpand lijkt erg op elkaar en de mouwen helemaal. Er wordt per maat een stapel aangeleverd dat in elkaar genaaid mag worden. Samen met garen, labels en een instructie hoe dit genaaid mag worden.

Hierna gaan de stapels naar de naaisters die met professionele machines onze kleding in elkaar naaien. Ze maken elk kledingstuk met veel liefde en aandacht. Nadat alle kleding in elkaar is genaaid wordt er een controle uitgevoerd, elk kledingstuk wordt handmatig gecontroleerd en de hangtag wordt eraan geschoten met een apparaat wat het kaartje (hangtag) aan de kleding vastmaakt.

Ik hoop dat je een goede indruk hebt gekregen van onze kledingproductie. Wij zijn er heel trots op dat wij in Nederland mogen en kunnen produceren. Wij maken nooit meer dan 100 kledingstukken van 1 stof zodat je ook altijd een uniek kledingstuk koopt voor jouw kleine meid, van prachtige kwaliteit dat met liefde is gemaakt.

Groetjes, Judith 

Nederlandse kledingproductie

Patronen leggen, deze stof is handmatig geknipt ivm de panelen

Nederlandse kledingproductie

Snijproces van alle voor- en achterkanten van de jurkjes

Nederlandse kledingproductie

De overgebleven stoffen. De rest stukjes worden hergebruikt door naaisters om bijv. kleine poppen jurkjes van te maken,

Nederlandse kledingproductie

Alle gesneden mouwen bij de t-shirts leggen. Zodra de naaisters de juiste mouwen bij de juiste voor- en achterpanden gaat ontvangen.

Nederlandse kledingproductie

 

Het eindresultaat. Wat een plaatje he! 

Het eindresultaat van het panelen jurkjes. Prachtig geworden vind je niet?

 

 

Meld je aan voor Ninie's nieuwsbrief
Ontvang € 5,- korting
Wij vinden het geweldig dat je bij Ninie kinderkleding bent gekomen. Wanneer je je nu inschrijft voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ninie kinderkleding, krijg je eenmalig € 5,- korting op je eerste bestelling.
Kortingscode:
Ninie kinderkleding gebruikt cookies om het winkelen gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer informatie.
x