Loading...

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Nederlandse kledingproductie

7 okt. 2015 07:37:00

Nederlandse kledingproductie

Nederlandse productie bij Ninie kinderkleding - snijproces 

Zoals jullie wellicht weten produceren wij het grootste gedeelte van onze kledinglijn in Nederland. 

Gisteren zijn Marielle en ik bij het snijproces van de stoffen aanwezig geweest zodat Marielle voor haar opleiding ROC Mode & Design kan zien hoe dit proces in zijn werk gaat.

Je ziet hier het productieproces van het snijden van de stoffen voor onze rokjes. Allereerst worden de stoffen heel netjes en zonder spanning op elkaar gelegd. Daarna worden de patronen (die bij elk product met de hand worden getekend) op de stoffen gelegd en zoals je hieronder ziet, wordt er maar heel weinig stof niet gebruikt. Onze kledingproducent en wij streven ernaar om zo min mogelijk stof te verliezen en de reststoffen worden daarna gebruikt bijvoorbeeld om er koordjes van te maken of inzetstukjes voor andere rokjes/jurkjes.

Zodra de patronen op de stof liggen, kan het snijproces gaan beginnen. Er wordt een grote snijmachine gebruikt, die vlijmscherp is, want door stoffen heen snijden, is heel moeilijk en het moet zeer strak en recht gesneden worden. Dit vakwerk, het snijden van bijvoorbeeld de rokjes in dit geval, duurt een aantal uur. 

Na het snijden van de voor- en achterpanden, zakjes, binnen zijde zakjes etc. worden de boorden erbij geknipt.

Daarna worden alle voor- en achterpanden, maar ook de zakjes en andere onderdelen van het rokje naar de naaister gebracht samen met de boorden, het garen en de stoffen voor de koordjes. 

De naaister krijgt vervolgens een uitgebreide instructie hoe ze het kledingstuk in elkaar moet zetten, ze stuurt een sample naar de producent, die kijkt of het goed is gegaan en daarna mag ze verder en gaat ze alle rokjes maken.

Zodra alle rokjes gereed zijn, komt er een tweede controle van de producent, die kijkt of alle rokjes goed in elkaar zijn genaaid, of er geen foutjes in het rokje zitten, zo ja, dan worden ze hersteld, en als alles goed is, dan worden ze naar Ninie gestuurd.

Zodra de rokjes bij ons binnenkomen, gaan wij prijzen en doen wij ook een controle op elk rokje. Daarna zullen de rokjes online gezet worden in onze shop en zodra jij dan een rokje besteld, doen we nog een derde controle om te kijken of het rokje helemaal goed is en naar jou verzonden kan worden.

Groetjes, ook namens Marielle,

Judith

Nederlandse kledingproductie Nederlandse kledingproductie 

Nederlandse kledingproductie Nederlandse kledingproductie

Nederlandse kledingproductie Nederlandse kledingproductie 

Nederlandse kledingproductie

Meld je aan voor Ninie's nieuwsbrief
Ontvang € 5,- korting
Wij vinden het geweldig dat je bij Ninie kinderkleding bent gekomen. Wanneer je je nu inschrijft voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ninie kinderkleding, krijg je eenmalig € 5,- korting op je eerste bestelling.
Kortingscode:
Ninie kinderkleding gebruikt cookies om het winkelen gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer informatie.
x