Loading...

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Ontwerpen en stoffen zomercollectie 2017

6 jan. 2017 13:15:00

ontwerp zomer 2017

Ontwerpen & rekenen met stoffen - zomercollectie 2017

Ik ben momenteel bezig met de ontwerpen en stoffen voor de zomercollectie 2017. Wekenlang is het een gepuzzel, wat gaan we maken, waar gaan we het laten produceren, hoeveel gaan we maken.
 
Hier komen nogal veel berekeningen aan de pas. Nu denk je vast? Hoezo rekenen... we rekenen nl. precies uit hoeveel stof we nodig hebben, welke stoffen we kunnen combineren, of er niet teveel stof verlies is bij het snijden van de stoffen en we houden ook altijd nog rekening met het feit dat sommige gedeeltes van de stof niet goed kunnen zijn door bijvoorbeeld een weeffoutje of een stof die per ongeluk een kleur heeft die er niet inpast waardoor deze stof niet te gebruiken is in het productie proces.
 
De stoffen inkopen doen we eigenlijk bijna een jaar van te voren, momenteel liggen bij de stoffen leveranciers de winterstoffen voor 2017-2018 in de schappen. Een aantal keer per jaar ga ik naar de stoffen leveranciers toe om alle stoffen te voelen en te checken op de kwaliteit. Als we in India produceren dan maken we gebruik van eigen ontwerpen in de stofprint en worden deze daar geverfd (Oekotex, standard 100). 
 
Het rekenen vind ik altijd een precies klusje, want voor je het weet heb je veel te veel of juist te weinig stof, vandaar ook dat ik daar dagen mee bezig ben. 
 
Daarnaast verzorgt iemand voor ons het maken van de patronen en het maken van de maattabellen. Wist je dat deze fantastische mensen dit doen ook voor grote bedrijven die in Nederland produceren. Dat is ook een precieze klus want het gaat niet alleen om de lengte en breedte maten, maar ook bijv. om de boord naad, op hoeveel centimeter de schouder komt, de rekbaarheid van de stof en of de stof bijvoorbeeld opkrult bij het snijden.
 
Onze stoffen worden in Turkije geproduceerd en veelal ingekocht in Nederland. Wij hebben ook andere leveranciers uit Europa die mooie stoffen kopen en we zijn altijd op zoek naar exclusieve stoffen voor jullie zodat je ook echt een uniek kledingstuk koopt. In januari zullen we daarom naar Parijs gaan naar de stoffenbeurs, dat is het walhalla van de stoffen dus er komen vast weer hele leuke prints in de komende collecties.
 
Dit zijn altijd de leuke klussen van mijn werk die ik graag doe! Mocht je een vraag hebben over de productie of ontwerpen van onze kleding, dan staan we je altijd te woord. 
 
Groetjes, Judith
 
stof zomer 2017
 
stof zomer 2017
Meld je aan voor Ninie's nieuwsbrief
Ontvang € 5,- korting
Wij vinden het geweldig dat je bij Ninie kinderkleding bent gekomen. Wanneer je je nu inschrijft voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ninie kinderkleding, krijg je eenmalig € 5,- korting op je eerste bestelling.
Kortingscode:
Ninie kinderkleding gebruikt cookies om het winkelen gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer informatie.
x