Loading...

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Het maken van het Ninie spijkerjurkje van hergebruikte denim stof

1 mei 2017 09:09:00

productie proces spijkerjurkjes Ninie

Het maken van het nieuwe Ninie spijkerjurkje van hergebruikt denim

De afgelopen maanden is Joze, de naaister die freelance voor mij werkt aan de slag met dit prachtige spijkerjurkje.

Het denim jurkje is enorm speciaal want.... hij is gemaakt van hergebruikte spijkerstof. Hoe ging dit productie proces nu precies in zijn werk?

Ik vertel het je graag allemaal in mijn blog. We zijn gestart met het ontwerpen van de jurk. Ik wilde graag een leuk zomerjurkje maken maar ook testen of spijkerstof duurzaam genoeg is voor hergebruik.

Dus... eerst op zoek naar spijkerbroeken. Ik plaatste een oproep op Facebook waar ik enorm veel reacties op kreeg. Vervolgens heb ik alle spijkerbroeken opgehaald en zijn ze meerdere malen op 95 graden gewassen en in de droger gegaan. Toen wisten we dat deze stof niet meer ging krimpen bij hergebruik van de spijkerstof.

Vervolgens heeft Joze de patronen gemaakt. Wist je dat je voor een jurkje ongeveer 1 volwassenen spijkerbroek nodig hebt om deze te produceren?

Joze en ik zijn een dag naar Weesp geweest bij de groothandel voor garen, knopen, band. Bij de groothandel zijn zo veel soorten garen, band, knoopjes en andere mooie dingen dat het net een snoepwinkel is. We slaagden goed en toen kon Joze aan de gang.

Nadat de patronen waren gemaakt, was het tijd om de spijkerstof te knippen. Dit was een moeilijk karweitje want jullie weten vast dat spijkerstof een zware stof is en dus moeilijk te bewerken.

Vervolgens heeft Joze een monster gemaakt. Een monster is een spijkerjurkje waarmee we kijken of de maat goed is. Toen bleek dat hij te smal was omdat de stof niet echt rekbaar is. Het patroon is aangepast en Joze ging aan de slag met de productie.

Ze is per jurkje ongeveer een dag bezig geweest. Er zijn in het totaal 10 jurkjes gemaakt. Dit zijn echt unieke, prachtige Ninie jurkjes en ik ben heel trots op dit mooie duurzame resultaat.

Als jij dit jurkje koopt, weet dan dat Joze er met veel liefde en aandacht aan heeft gewerkt en het spijkerjurkje met veel plezier voor jou heeft gemaakt.

Groetjes, Judith 

productie proces spijkerjurkjes Ninie  productie proces spijkerjurkjes Ninie

Alle spijkerbroeken verzameld en nu worden ze gewassen op 95 graden.

productie proces spijkerjurkjes Ninie productie proces spijkerjurkjes Ninie

Gewassen en naar Joze gebracht voor productie. Daar is het passen en meten met de patroon delen.

  productie proces spijkerjurkjes Ninie productie proces spijkerjurkjes Ninie

Het knippen van de patronen uit de spijkerbroeken.

productie proces spijkerjurkjes Ninie  productie proces spijkerjurkjes Ninie

Voor- en achterkant nog niet aan elkaar gestikt.

productie proces spijkerjurkjes Ninie  spijkerjurkje ninie hergebruikt denim


Het jurkje is gefotografeerd door Chantal om op de website te plaatsen.

spijkerjurkje ninie hergebruikt denim

Het eind resultaat. Model met spijkerjurkje op de foto.

Meld je aan voor Ninie's nieuwsbrief
Ontvang € 5,- korting
Wij vinden het geweldig dat je bij Ninie kinderkleding bent gekomen. Wanneer je je nu inschrijft voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ninie kinderkleding, krijg je eenmalig € 5,- korting op je eerste bestelling.
Kortingscode:
Ninie kinderkleding gebruikt cookies om het winkelen gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer informatie.
x