Loading...

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Stage lopen bij Ninie

16 mrt. 2018 13:25:00

Stagiaire Stage lopen bij Ninie kinderkleding

  Gisteren was er een hele leuke meid die snuffelstage kwam lopen. Ze zit in de brugklas en ze wil later graag ontwerpen en iets in de mode gaan doen. Ik heb haar een dagje een inkijk gegeven in mijn bedrijf.

Vragen als wat vind je het allerleukste om te doen? Ontwerpen, stoffen inkopen en fotoshoots vind ik de leukste dagen maar ook het inpakken van de bestellingen voor mijn klanten.

 Tot wat vind je niet leuk om te doen? Administratie en dingen die mis gaan en waar je er  maar niet achter komt waardoor het misgaat hoe je ook test in de shop... en vragen als hoeveel uur werk je? Nou dat is verschillend de ene week 20 uur de andere week 60 uur.

 Wat doe je op een dag? Heel veel verschillende dingen zoals bestellingen inpakken, marketing, aan de achterkant de shop mooi maken zodat je aan de voorkant iets moois ziet, bezig met het vernieuwde privacy beleid wat in mei komt, voorbereiding voor beurzen, mails beantwoorden, hangtags maken (kaartjes voor aan de kleding), overleg over de nieuwe collectie die eind maart komt, samenwerkingen zoeken.

Heel veel verschillende dingen en dat maakt het zo leuk ❤️.

We hebben leuke dingen gedaan gisteren. Bestellingen ingepakt, we hebben alle stoffen gemeten die over zijn van de collectie. Deze stoffen gaan we gebruiken in latere collecties. Soms was er nog maar 1 meter stof over, soms nog 5 meter. Ik heb uitgelegd dat van 1 meter we misschien wel mouwtjes kunnen maken en van 5 meter jurkjes.

We hebben ontworpen, dat vond ze heel erg leuk. Eerst tekenen, alles in verhouding tekenen bleek nog best lastig te zijn. Daarna van stof een ontwerp knippen en opplakken. Voor- en achterkant zijn verschillend, zo kreeg je een goed beeld.

Maar ook, wat is het verschil in stoffen, de ene stof is rekbaar, de andere juist weer niet. Welk model maak je van de ene stof en welke van de andere stof. We hebben gekeken bij José Glas, die beneden in ons pand zit, en voor mij de productie uitvoert. 

Lieve stagiaire, jij gaat het straks helemaal maken in de mode. Welkom in de modebranche bedankt dat ik je een dagje mocht begeleiden.

En mocht jij nu ook een keer een snuffelstage plek zoeken voor jouw (klein)dochter? Ik begeleid graag meiden die geinteresseerd zijn in het mode vak. Neem maar contact op, dan kijken we een dag kunnen regelen.

Groetjes, Judith

Stagiaire

Aan het tekenen...

Stagiaiare

Knippen van jouw ontwerp

Stagiaiare

Jouw mini model van het ontwerp van deze jurk 

Meld je aan voor Ninie's nieuwsbrief
Ontvang € 5,- korting
Wij vinden het geweldig dat je bij Ninie kinderkleding bent gekomen. Wanneer je je nu inschrijft voor de maandelijkse nieuwsbrief van Ninie kinderkleding, krijg je eenmalig € 5,- korting op je eerste bestelling.
Kortingscode:
Ninie kinderkleding gebruikt cookies om het winkelen gemakkelijk te maken. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Meer informatie.
x