Dutch Heroes

Dutch HeroesSinds de start van onze webshop in 2011 verkopen wij de vrolijke collectie van Dutch Heroes en wij zijn helemaal weg van dit te gekke kinderkleding merk! Dutch Heroes stopt als merk vanaf najaar 2016. De ontwerpers Jim en Marcel van De Kunstboer zijn hun eigen kledinglijn gestart en wij hebben ook de collectie van De Kunstboer online. Onze dochter draagt met veel plezier al jaren jurkjes en shirts van Dutch Heroes, de kwaliteit is fantastisch. 

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Kinderkleding zomer- en wintercollectie

De zomer- en wintercollecties van Dutch Heroes kenmerken zich door de hippe prints op effen shirts en jurkjes. De prints worden ontworpen door Jim en Marcel van De Kunstboer en door TATA. Vanaf 2013 is de Dutch Heroes collectie uitgebreid met alloverprint jurkjes en leggings. Dutch Heroes heeft allemaal felle kleuren zoals roze, groen, blauw, aqua, geel en rood.

Ontwerpers Dutch Heroes

Dutch Heroes is opgericht in 1993 door Jim Boer als galerie/winkel voor zelf gemaakte tassen, schilderijen en vele andere creatieve uitspattingen. De collecties 'gepimpte' tassen die Jim sinds 2006 achter de naaimachine in de winkel maakte sloegen zo goed aan dat De Kunstboer de groothandel serieus heeft aangepakt. Dutch Heroes wordt geproduceerd door dezelfde producent van de Ninie kledinglijn. 

Productieproces Dutch Heroes

De collectie van Dutch Heroes wordt in India geproduceerd. Het atelier wordt aangestuurd door een grote Nederlandse producent die ook kledingproductie van ZieZoo, The Dutch Design Bakery en Mijn produceert en de effen en gestreepte Ninie shirts en leggings. Dit betekent dat de producent ons contracten heeft laten zien dat de mensen die daar werken eerlijke lonen ontvangen, werktijden hebben die realistisch zijn, er is geen kinderarbeid en de stoffen worden geverfd in speciale baden waardoor deze ook milieu vriendelijk zijn. Mijn contactpersoon gaat naar India om te controleren of alles volgens de regels gaat en er is een manager die toeziet op eerlijke productie.