Ninie kledinglijn Nederlandse productie

De kleding van Ninie wordt gedeeltelijk in Nederland (ongeveer 90%) en gedeeltelijk in India geproduceerd door meerdere zeer ervaren kledingproducenten uit Nederland. Deze producenten produceren de kleding voor grote en kleine Nederlandse en buitenlandse klanten, ook voor A-merken in Nederland. Onze kleding wordt gemaakt door ervaren werknemers die met liefde elk kledingstuk produceren. Wij zien toe op de hoogst haalbare kwaliteit stoffen en garen. Nadat de kleding bij Ninie kinderkleding is geleverd wordt elk kledingstuk handmatig gecontroleerd zodat wij streven naar een optimale kwaliteit voor de klant.

Kledingproductie in Nederland

In Nederland produceren wij het grootste gedeelte van onze kledinglijn (90%) bij onze producenten in Noord-Holland. Wij zijn er trots op dat wij als een van de weinige kledingmerken in Nederland kunnen produceren. De stoffen worden gekocht in Nederland, ze zijn geproduceerd in Turkije. De stoffenproductie in Turkije is kwalitatief goed, ook hier krijgen de werknemers goede salarissen en goede arbeidsvoorwaarden.

Kledingproductie proces 

Wij produceren meerdere keren per jaar nieuwe collecties, er komen regelmatig nieuwe artikelen online. De stoffen worden uitgekozen in samenwerking met onze klantengroep (bijvoorbeeld via Facebook) en in samenwerking met een aantal meiden in de leeftijd vanaf 6 jaar. Judith laat de kleine dames de stoffen zien, deze meiden kunnen namelijk heel goed aangeven wat ze wel en vooral niet mooi vinden. Na de stoffenselectie wordt gekeken, samen met de producent, welke kledingstukken we van de stof gaan produceren. Dit varieert van t-shirts, rokjes, jurkjes, leggings en bolero's. Samen met de producent worden vervolgens ontwerpen, patronen en maattabellen gemaakt en wordt het proces besproken. Daarna worden er monsters genaaid die doorgepast worden op modellen. Wij passen door op meisjes die lang, klein, stevig en slank zijn, we willen namelijk het liefste dat iedereen onze kleding past. Nadat de monsters zijn goedgekeurd, of zijn aangepast op maten/kleuren/stoffen geeft Judith goedkeuring om te gaan produceren.

De stoffen worden bijna allemaal tegelijkertijd gesneden. Alle verschillende stoffen worden op elkaar gelegd, de patronen worden hierop gelegd en daarna worden ze gesneden met een groot apparaat. Dit gaat met veel zorgvuldigheid. Wij vinden het belangrijk om weinig stoffen 'over' te houden, zodoende wordt er altijd zo efficient mogelijk qua patronen in elkaar gepast. Onze producent selecteert vervolgens alle gesneden stoffen per maat, kleur en per onderdeel zodat bijvoorbeeld van een t-shirt, het voorpand, achterpand, hals en mouwen bij elkaar komen per maat en per kleur. Hierna worden de onderdelen voor de te produceren kleding naar een naai atelier of thuis naaisters gebracht (die werken op industriële machines) samen met een label en werkinstructie.

Kwaliteitscontrole

Onze producenten hebben zeer ervaren naaisters in dienst, die liefde hebben voor het vak en met liefde elk Ninie kledingproduct produceren. De naaisters werken vanuit een naai atelier of vanuit huis met zware industriële naaimachines die vanuit de producent worden geleverd. De naaisters hebben een coupeuze opleiding, jarenlange ervaring en worden daarnaast opgeleid door onze producent. De naaisters zijn veelal herintredende vrouwen die vroeger bij grote Nederlandse kledingmerken hebben gewerkt of voor een ontwerper. De thuiswerk naaisters produceren vervolgens elk kledingstuk met veel liefde en kwaliteit. Nadat de kleding gereed is, wordt de kleding weer teruggebracht naar het atelier waarna de eerste kwaliteitscontrole plaats vindt door onze producent. Indien er sprake is van atelier, dan wordt de controle gedaan in het atelier zodra een kledingstuk gemaakt is.

Vervolgens komt er een tweede kwaliteitscontrole op het moment dat de label kaartjes aan de kleding wordt geschoten en wordt ingepakt voor verzending naar Ninie kinderkleding. De derde kwaliteitscontrole wordt gedaan door onszelf, elk kledingproduct wordt door ons, voor verzending naar jou als klant, gecontroleerd op kwaliteit.  

Eerlijke kledingproductie

Eerlijke kledingproductie is een hot item op het moment in Nederland. Klanten vinden het gelukkig steeds belangrijker dat kleding eerlijk wordt geproduceerd zonder dat er kinderarbeid aan te pas komt of naaisters veel te lange dagen maken qua werktijden tegen een veel te laag loon. In Nederland worden eerlijke lonen betaald en mogen de naaisters van onze producent zelf aangeven hoeveel uren ze per week werken zodat er geen druk komt te staan op de kledingproductie. Een paar maanden geleden was NOS Radio 1 op bezoek bij onze kledingproducent in Hoogkarspel om hierover te spreken. De naaister was net bezig om onze turquoise bolero's te produceren. Luister hier het interview van Radio 1.

Effen kledingproductie Ninie kinderkleding

Een gedeelte van onze kledinglijn (ong. 10%) wordt in India geproduceerd. Ze worden aangestuurd door een grote Nederlandse producent die ook kledingproductie van Dutch Heroes, Zie Zoo, Mine en The Dutch Design Bakery produceert. Dit betekent dat de producent ons contracten heeft laten zien dat de mensen die daar werken eerlijke lonen ontvangen, werktijden die realistisch zijn, er is geen kinderarbeid en de stoffen worden geverfd in speciale baden waardoor deze ook milieu vriendelijk zijn. Onze kleding is Oekotex, standard 100 gecertificeerd. Mijn contactpersoon gaat naar India tijdens onze productie om te controleren of alles volgens de regels gaat en er is een manager ter plaatse die toeziet op eerlijke productie. Onze productie wordt vaak samen met de collectie van The Dutch Design Bakery geproduceerd, zodoende is er goed toezicht of alles goed gaat.

Prijs-kwaliteit

Wij zijn trots dat wij als een van de weinige bedrijven in Nederland onze kledinglijn produceren in Nederland en dat er geen kinderarbeid, lage lonen en lange werktijden aan te pas komen. Onze kledinglijn is kwalitatief en uniek. Onze kledinglijn wordt uitsluitend via onze webshop en evenementen waar wij aan deelnemen verkocht en is niet verkrijgbaar bij andere kledingwinkels. In vergelijking met grote winkelketens produceren wij lage aantallen kleding en betalen wij eerlijke lonen aan de naaisters, dit heeft als enige kleine nadeel voor jou als klant dat wij geen prijzen kunnen hanteren zoals grote winkelketens in Nederland. Onze missie is om elk kledingstuk met kwaliteit te laten produceren en dat jij er als klant lang plezier aan beleeft. 

Foto's kledingproductie

Kledingproductie Nederland Ninie

Het snijden van de stoffen, hier worden de effen bolero's of rokjes gesneden door onze producent.

Kledingproductie Nederland Ninie

De naaisters geeft uitleg over een van de industriële machines voor de Ninie bolero's die hier worden geproduceerd.

Kledingproductie Nederland Ninie

Vervolgens wordt de kleding bij Ninie kinderkleding gebracht op kantoor en krijgt de derde kwaliteitscontrole. 
De kleding wordt netjes in de Ninie showroom op maat in kasten opgeruimd zodat het naar de klant gestuurd kan worden.

Kledingproductie Nederland Ninie 

Een bestelling ligt klaar om ingepakt te worden voor een klant.

Kledingproductie Nederland Ninie

De bestelling wordt ingepakt met kaartjes, een cadeautje en een persoonlijke brief en wordt daarna verzonden naar de klant.

Kledingproductie Nederland Ninie